Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Υλικά:                                                  g φοιτητική μέτρηση


αλεύρι για όλες τις χρήσεις          535 2,5 κουτάκια μπύρας

βούτυρο                                              130 16 σφηνακοπότηρα 

ζάχαρη                                                275 1 κουτάκι μπύρας

αυγό                                                                            1

baking powder                                                           2 κουταλάκια του εσπρέσο

βανίλια                                                                       2

αλάτι                                                                          1 πρέζα

κουβερτούρα της αρεσκείας σου    125 1

ΜΙΞΕΡ (μην το δοκιμάσετε χωρίς!)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ. Τέλος, ρίχνουμε το μπολ που έχει τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη μικρά κομματάκια. Πιέζουμε με τα χέρια μας αυτά τα μικρά κομματάκια και μετατρέπουμε τη ζύμη σε μία μάζα μέσα στο μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας ή κάποια επιφάνεια και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε με το μαχαίρι διάφορα σχέδια ή με κάποια κουπάτ και τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε το ταψί μέσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ή μπρίκι ζεσταίνουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ για να λιώσουμε τη σοκολάτα. Μόλις δούμε ότι η σοκολάτα είναι σε ρευστή μορφή, μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας.

Tips & ideas:

1)Αν δεν εχεις κουπατ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε ποτήρι για μπύρα ή σφηνάκι ή ακόμα και κούπα του καφέ.

2)Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει πολλή σοκολάτα στη συνταγή, μπορείς να κάνεις μια γρήγορη γκαναζ με σοκολάτα και κρέμα γάλακτος και να μετατρέψεις τα “βαρετά” μπισκότα σε σάντουιτς. (συνήθως η αναλογία για την γκανάζ είναι 3 μέρη σοκολάτα και 2 κρέμα, μην ξεχνάς ότι όταν κρυώσει η γκανάζ γίνεται πολύ πιο πηχτή)

*φοιτητική μέτρηση: 

κουτάκι μπύρας = κούπα

σφηνακοπότηρο= κουτάλι σούπας

κουταλάκι του εσπρέσο=κουταλάκι του γλυκού

Artwork: Σοφία Σεμελίδου

Άστρα να πάνε!

Άστρα να πάνε!

smallTALK

smallTALK