Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!
Cinnamon Rolls
Υλικά:
g φ.μ. (φοιτητική μέτρηση)
για την ζύμη:
γιαούρτι 200g 1 κουπα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250g 2 κουπες
βανίλια 1
για την γέμιση:
καστανή ζάχαρη 80g ½ κουπα
κανέλα ½ κ.γ.
βούτυρο 100g 3 κ.σ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την βανίλια και ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να μπορεί να ζυμωθεί και να μην κολλάει στα χέρια. Σε ένα δίσκο, ή και στον πάγκο της κουζίνας ρίχνουμε αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε σχήμα περίπου ορθογώνιο και πάχος ένα εκατοστό. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την γέμιση πάνω σε όλη την ζύμη και ξεκινάμε να την τυλίγουμε διαμορφώνοντας ένα ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 3-4 πόντων, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά.
Artwork: Σοφία Σεμελίδου