Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Better safe than sorry

Better safe than sorry

Αγαπημένη μου αναγνώστρια και αγαπημένε αναγνώστη ,φοιτητή και μη, έχω  δύο λογάκια να σου πω που ίσως να τα ήξερες ίσως και να σε εντυπωσιάσουν. Ως γνωστόν το σεξ είναι μία σοβαρή υπόθεση και θέλει μία κάποια προετοιμασία. Είτε αυτό περιλαμβάνει καλλωπισμό , αγορές και ποτό είτε ψυχολογική προετοιμασία. Ακόμη και εσύ που αναζητάς κάτι περιστασιακό και χαλαρό θα πρέπει να έχεις μερικά πραγματάκια κατά νου για να μην τρέχεις αργότερα.

Αρχικά ας συμφωνήσουμε ότι η χρήση προφυλακτικών είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια των περισσότερων ερωτικών πράξεων και όχι μόνο ως μέτρο αντισύλληψης, αλλά και για την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Έρευνες δείχνουν έξαρση των αφροδίσιων νοσημάτων, όχι μόνο στους έφηβους όπως θα περιμένεις να ακούσεις, με ποσοστό 1/3, αλλά κυρίως στη μέση ηλικία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λανθασμένης πεποίθηση ότι δεν χρειάζονται προφυλάξεις όταν δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης.

Αν και στην πλειοψηφία τους τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ιάσιμα, μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα, νοσηρότητα, ακόμη και θνησιμότητα. Παρά την κοινή αντίληψη, τα νοσήματα αυτά δεν αφορούν μόνο όσα προσβάλουν τα γεννητικά όργανα π.χ. χλαμύδια ή κονδυλώματα αλλά και πολλά άλλα, όπως ηπατίτιδες ή AIDS, που μεταδίδονται με την επαφή. Αυτό σημαίνει και προκαταρκτικά! Εσείς οι καπαρωμένοι αν συζητάτε με την/τον σύντροφο σας δεν έχετε κάτι να φοβάστε και αν όχι καλό είναι να κάνετε “την κουβεντούλα”. Οι υπόλοιποι, ελεύθερες ελεύθεροι ας αναλογιστείτε την υγεία σας και πως απλά μαθηματικά μας δείχνουν ότι μια επίσκεψη στο περίπτερο/φαρμακείο της γειτονιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα από τις εξετάσεις, τις αντιβιώσεις και τις υπόλοιπες αγωγές που ακολουθούν ένα νόσημα και για τους πολύ ντροπαλούς υπάρχει και το ίντερνετ.

Επίσης σημαντικό είναι να θυμόμαστε, αν και θέλω να πιστεύω πως οι αμέτρητες επαναλήψεις από “Τα Φιλαράκια” έχουν πιάσει τόπο, πως τα κοινά προφυλακτικά μας δίνουν μόνο 97% ποσοστό προστασίας από “ατυχήματα” ενώ τα γυναικεία ποικίλουν με ποσοστά αστοχίας από 2.6% μέχρι 20%. Λαμβάνοντας, βέβαια, υπόψη ότι γίνεται σωστή χρήση, οπότε μεταξύ μας υπολόγιζε κάτω από 90% .Τέλος, θέλω να σου χτυπήσω καμπανάκι για μερικές περιπτώσεις που δεν σου παρέχουν ασφάλεια για να μην χρειαστεί να το κάνει η πρόνοια κάποια μέρα. Η χρήση αντισυλληπτικών φαρμάκων, η επαφή κατά την γυναικεία περίοδο και το “το πολύ καλό τράβηγμα” σου ή του συντρόφου σου δεν σου εγγυώνται baby free pass.

Και για ένα ευχάριστο κλείσιμο, fun fact η σειρά MAGNUM, εσκεμμένα γραμμένη με κεφαλαία,  της εταιρείας προφυλακτικών Trojan δεν έχει καμία διαφορά στο μέγεθος από τα κλασικά απλά προφυλακτικά, είναι ένα πανέξυπνο διαφημιστικό τέχνασμα που όντως απέδωσε στην αύξηση των πωλήσεων. 

Υ.Γ. Αν θες τσέκαρε και την σχετική σύντομη ανώνυμη  έρευνα που σουλούπωσα και έλα ξανά τον Μάρτιο, να διαβάσεις τα αποτελέσματα και να κουτσομπολέψουμε μαζί...

Artwork: Σοφία Καγξίδου

[...] “Μια ταινία για τον Έρωτα” [...]

[...] “Μια ταινία για τον Έρωτα” [...]

Ροκ και Έρωτας

Ροκ και Έρωτας