Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι! : Comeback sauce
Η comeback sauce είναι μία συνοδευτική σως ιδανική για τηγανητά φαγητά ή και για χρήση ως salad dressing. Δημιουργήθηκε σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Μισισίπι και έχει βάση τη μαγιονέζα, την chili sauce και την κέτσαπ. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές βερσιόν της, αλλά οι περισσότερες διατηρούν την ίδια αναλογία στη βάση.
Υλικά
ml φοιτητική μέτρηση*
Μαγιονέζα 250 1 μπύρα
Κέτσαπ 60 ¼ της μπύρας
Chili sauce 60 ¼ της μπύρας
Μουστάρδα (ιδανικά dijon) 15 1 σφηνάκι
Σκόνη σκόρδου 7 1/2 σφηνάκι
Worcestershire sauce 15 1 σφηνάκι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι 7 ½ σφηνάκι
Ελαιόλαδο 60 ¼ της μπύρας
Πάπρικα 7 ½ σφηνάκι
Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ιδανικά το αφήνουμε μία μέρα να κάτσει κλειστό σε ένα βαζάκι στο ψυγείο.
Tips & ιδέες:
1) Αν δε σας αρέσουν τα καυτερά, μειώστε την ποσότητα chili sauce.
2) Μέχρι στιγμής γνωρίζω ότι ταιριάζει ως συνοδευτική σως για κοτόπουλο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας και από λαχανικά, με σαλάτα ρόκα, μαρούλι, σπανάκι (φρέσκο), λάχανο αλλά και με κολοκυθάκια τηγανητά.
Artwork : Σοφία Σεμελίδου